over het IJ Festival nieuws

Over het IJ Festival Nieuws


Over het IJ Festival bied een boeiend cultuur programma bij de NDSM-werf en Amsterdam-Noord. De belangrijkste ontmoetingsplekken waar je kunt genieten van een drankje en een heerlijk menu zijn Pllek, Noorderlicht, IJ-kantine en Greenpeace (NDSM Plein). Het Over het IJ Festival festival vormt een belangrijke brug tussen het kunstvakonderwijs en het professionele theaterveld. Door de opzet van het festivalbandjesprogramma vinden steeds meer bezoekers de weg naar de voorstellingen van het talent onder de jeugd.


In juli en augustus ligt er een labyrint op twee locaties in Amsterdam Noord. Een levensgroot kunstwerk dat je kunt lopen zoals jij dat wilt: als een kronkelend avontuur (ook leuk voor kinderen), een pelgrimsreis vol vragen, of gewoon als een leuke wandeling. Het Labyrint is een geheimzinnige vorm die door vele eeuwen en culturen terug te vinden is. Het is geen doolhof; het pad leidt je naar binnen. Zo vormen Zinnig Noord en Theaterstraat de ruimte om stil te staan bij je eigen pad. Een bijzondere manier om het labyrint te lopen, is de theatervoorstelling Labyrint: daarin loop je mee, letterlijk, maar ook in een vertelling. Volg de rattenvanger van Hamelen, neem de bus met Rosa Parks, dwaal door de woestijn met Mozes, en vind je eigen pad in het labyrint.

De NDSM-werf vormt al jaren de basis en het kloppende hart van het festival. Voor het eerst werd in 2015 samen met de andere gebruikers van de werf een nieuwe Festivalstad gebouwd. Pllek, Noorderlicht, IJ-kantine en Greenpeace op het NDSM Plein. en de NDSM-partners presenteren daar hun beste menu, heerlijkste drankjes, leukste muziek, de onbekendste fietsroutes, inspirerende exposities en nog veel meer.


Programma

1-2, 8-9 en 15-16 augustus: Tolhuistuin

Klik voor het complete programma  >>>  Programma Over het IJ festival


Twitter Nieuws
Contact


Stichting IJ Producties
Over het IJ Festival
TT Neveritaweg 61, Amsterdam

Postadres:
Postbus 37149
1030 AC Amsterdam

020-4922229
info@overhetij.nl

Heeft u vragen? contact: Karen Thijssen via karen.thijssen@overhetij.nl
of bel 06 44808287

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto