zondag 22 januari 2012

Anne Frank World News and Tweets

Anne Frank News Twitter

ANNE FRANK WORLDWIDE TWEETS

Het Achterhuis OnlineDe Anne Frank Stichting wil mensen wereldwijd in staat stellen om de plek te verkennen waar Anne Frank en de andere onderduikers verscholen zaten. Vanaf nu is dat mogelijk met Het Achterhuis Online. Bijzonder aan het online bezoek is dat de schuilplaats ook ingericht is, zoals tijdens de onderduik: www.annefrank.org

Verhalen dagboek in beeld en geluid
 
De gebeurtenissen tijdens de onderduik worden in Het Achterhuis Online verteld aan de hand van een reeks verhalen. Bronmateriaal werd gevormd door zowel de populaire als de wetenschappelijke edities van ‘Het Achterhuis’ en getuigenverslagen uit het archief van de Anne Frank Stichting. Hiernaast is uitgebreid beeldresearch gedaan voor de totstandkoming van de audio- en videoverhalen. Ambient-geluiden en muziek ondersteunen de sfeer.

Informatie

In Het Achterhuis Online is veel informatie over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog te vinden. In elke ruimte zijn er informatieve filmpjes en teksten over:
 • de onderduikers;
 • de helpers;
 • het dagelijks leven in het achterhuis;
 • de gebeurtenissen in de buitenwereld;
 • objecten in de ruimte.

Muziek van Mark Isham

De muziek van de Amerikaanse componist Mark Isham benadrukt de sfeer tijdens de onderduikperiode en de verschillende emoties van de onderduikers en helpers. Mark Isham componeerde voor onder andere de films ‘Crash’, ‘Freedom Writers’ en ‘Mrs Soffel’. Over het project zegt hij: “This is a high quality educational website run by a non-profit charity organization and I love to make my music available for their use.”

De stem van Anne Frank

Voor de Engelse versie van Het Achterhuis Online heeft Tamsin Greig de voice-over ingesproken. Deze Britse actrice is onder andere bekend van haar rol als Edith Frank in de BBC serie ‘The Diary of Anne Frank’ uit 2009. Ellie Kendrick sprak de stem van Anne in. Zij speelde ondermeer de rol van Anne Frank in de BBC serie. Voor de Nederlandse versie heeft Annet Malherbe de voice-over voor haar rekening genomen. De Nederlandse stem van Anne Frank is ingesproken door Nyncke Beekhuyzen, die onder ander speelde in de serie ‘Lotte’ en in 2010 in ‘Verborgen Gebreken’.

Unieke tv-fragmenten

AVRO televisie heeft uniek beeldmateriaal beschikbaar gesteld dat zijn online première beleeft op Het Achterhuis Online. In de fragmenten blikken de helpers terug op de tijd van de onderduik en gaan zij in op het hoe en waarom van hun hulp aan de onderduikers.

Virtuele Vleugel

Het Achterhuis Online vormt onderdeel van de ‘virtuele vleugel’: het toekomstige online aanbod van de Stichting. De virtuele vleugel wordt hét kennis-, actualiteiten- en onderwijscentrum met betrekking tot Anne Frank, de Tweede Wereldoorlog, de Jodenvervolging en daaraan gerelateerde actuele thema’s. Naast Het Achterhuis Online zal de virtuele vleugel bestaan uit een Collectiebrowser en een Tijdlijn.


Anne Frank Web Guide

Anne Frank Story Anne Frank Video Anne Frank House Anne Frank Website
Be welcome to visit our Anne Frank Web Guide

Anne Frank Blog Links
Tags


Anne Frank News Tweets Anne Frank World News and Tweets
Actuele twitterberichten over Anne Frank en Anne Frank Headlines
Anne Frank Voorpagina Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

 • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
 • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
 • Reserveer direct online een parkeerplaats;
 • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
 • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
 • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
 • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto