Concertgebouw Orkest Nieuws

Concertgebouw Orkest Nieuws[CD Cover]

C O N C E R T G E B O U W    V A C A T U R E SRSS Nieuws Concertgebouw Vacatures Amsterdam

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reinoud van Houten, Manager PR en Perscontacten van Het Concertgebouw: r.vanhouten@concertgebouw.nl (020 5730478)Het Koninklijk Concertgebouworkest


Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al meer dan 125 jaar tot de absolute wereldtop.Klank is lastig in woorden te vatten. KCO-strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd.  In de klankkleur van het orkest speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw, gebouwd naar een ontwerp van de architect A.L. van Gendt, een belangrijke rol.
Het Concertgebouworkest speelt Happy

De Concertgebouw musici schitteren met zorg voor het collectief en delen de ambitie om telkens de hoogste kwaliteit te leveren van  perfect gespeelde noten. Zo ontstaat de magie en wordt een concert een ervaring om nooit meer te vergeten.

Stravinsky: Petroesjka / Petrouchka Concertgebouw Orchestra Live concert HD

De zes chef-dirigenten


Mariss Jansons werd in september 2004 verwelkomd als zesde chef-dirigent; hij verlaat zijn post aan het eind van het seizoen 2014/15. Daniele Gatti zal met ingang van het seizoen 2016/17 het stokje overnemen. Hun voorgangers waren Willem Kes (chef-dirigent van 1888-1895), Willem Mengelberg (1895-1945), Eduard van Beinum (1945-1959), Bernard Haitink (1963-1988) en Riccardo Chailly (1988-2004).
Willem Mengelberg legde de grondslag voor de grote Mahler-traditie. Eduard van Beinum bracht de symfonieën van Bruckner en Franse muziek opnieuw onder de aandacht. Bernard Haitink maakte grote indruk met de in tal van Europese landen op tv uitgezonden Kerstmatinees. In 1999 werd hij benoemd tot eredirigent. Riccardo Chailly, sinds 2004 conductor emeritus, gaf een grote impuls aan de interpretatie van hedendaagse muziek en opera. Onder leiding van Mariss Jansons is er blijvende aandacht voor componisten als Bruckner, Mahler, Strauss en Brahms, en voor belangrijke twintigste-eeuwse componisten, zoals Sjostakovitsj en Messiaen aan wie grote thematische projecten werden gewijd.

Samenwerking met componisten


In de vijftig jaar dat Willem Mengelberg het orkest leidde, dirigeerden belangrijke componisten meer dan eens het orkest. Door de jaren heen is de samenwerking met componisten gebleven. Zo traden in de afgelopen jaren George Benjamin, Oliver Knussen, Tan Dun en Thomas Adès in de voetsporen van dirigerende componisten als Richard Strauss, Gustav Mahler, Claude Debussy, Igor Stravinky, Bruno Maderna, Witold Lutoslawski , Otto Ketting, Luciano Berio, Pierre Boulez, Hans Werner Henze en John Adams.

Prokofiev Piano Concerto no.3 - Yuja Wang &Royal Concertgebouw Orchestra[HD]

Repertoire


Het orkest wordt over de hele wereld geroemd om uitvoeringen van het werk van Mahler en Bruckner en er zijn bijzondere langlopende concerttradities als de Passie-uitvoering en de Kerstmatinee. Daarnaast is er het AAA Festival Muziek en Kunst waarin wordt geprogrammeerd rond een telkens wisselend thema. Er wordt gewerkt met wereldberoemde gastdirigenten en specialisten. Nikolaus Harnoncourt, in hoge mate verantwoordelijk voor de reputatie van het orkest in het achttiende-eeuwse repertoire, werd in oktober 2000 honorair gastdirigent.

Het Concertgebouworkest werd opgericht in 1888. Sinds het 100-jarig jubileum in 1988 mag het zich Koninklijk noemen. Jaarlijks geeft het orkest zo’n tachtig concerten in het Concertgebouw en veertig op de belangrijkste podia over de hele wereld. Er zijn residenties in Parijs (Salle Pleyel), Brussel (BOZAR), Londen (Barbican Centre) en Frankfurt (Alte Oper). In de eerste helft van dit seizoen voltooide het orkest zijn wereldtournee, waarbij het als eerste orkest ter wereld in één jaar zes werelddelen aandoet.

BOLERO DE RAVEL - Royal Concertgebouw Amsterdam

Het orkest bereikt jaarlijks ongeveer 250.000 concertbezoekers. Via de regelmatige radio- en tv-uitzendingen die het in samenwerking met de AVRO produceert, wordt dat bereik nog eens verveelvoudigd. Het orkest heeft ruim elfhonderd plaat-, cd- en dvd-opnamen gemaakt, waarvan er veel internationaal zijn onderscheiden. Sinds 2004 heeft het orkest zijn eigen label: RCO Live. In 2013 is RCO Universe gelanceerd, een innovatieve online toepassing met verrijkte concertregistraties voor iPhone en iPad.

Steun het Koninklijk Concertgebouworkest

 

 • Maak de aanschaf van nieuwe instrumenten mogelijk, laat kinderen voor het eerst van hun leven kennis maken met klassieke muziek, of stimuleer jong talent als donateur

 • Treed toe tot het Gouden Gilde van muziekliefhebbers en ontmoet de musici na een concert

 • Help het orkest een instrument aan te kopen, of geef een topinstrument in bruikleen

 • maak de warme klanken van het orkest ook voor de volgende generatie mogelijk en neem het orkest op in uw testament

     Download of bestel de brochure NalatenOverzicht persberichten

Voor persinformatie over concerten van andere concertorganisatoren, kunt u terecht op onderstaande websites:

Koninklijk Concertgebouworkest
ZaterdagMatinee
Riaskoff Concert Management
Nederlands Philharmonisch Orkest
Stichting Kamermuziek Amsterdam
EJB Entertainment
Combattimento Consort
Fred Luiten Concertorganisatie
Concertmanagement Rob Groen

RSS Nieuws Concertgebouw Vacatures

Concertgebouworkest
The Concertgebouw ("concert hall") is magnificent visually as well as acoustically. Here the Royal Concertgebouw Orchestra (with current Chief Conductor Riccardo Chailly
on the podium) can be viewed with a small chorus occupying the space between the Orchestra and the organ. When a larger chorus is required, seats behind the orchestra

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

 • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
 • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
 • Reserveer direct online een parkeerplaats;
 • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
 • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
 • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
 • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto