Adam Toren Nieuws

Amsterdam Toren Nieuws


De nieuwe ADAM Toren
 
De  oude Toren Overhoeks was een tachtig meter hoog gebouw aan de IJ-oever te Amsterdam-Noord en werd in 1966 ontworpen door de wereldberoemde Nederlandse architect Arthur Staal in opdracht van Koninklijke Shell. Het gebouw stond sinds de oprichting bekend als de "Shell-toren"
 
In juni 2014 werd gestart met de transformatie van de oude  toren naar A’dam Toren. De naam A’dam verwijst naar de stad en staat voor Amsterdam Dance and Music. Het gebouw zal 25 uur per dag en acht dagen in de week in bedrijf zijn en met minstens 2500 creatieve gebruikers per dag.

Initiatiefnemer Sander Groet verwacht een miljoen bezoekers per jaar. zijn.

Feestelijke Opening 14 mei 2016

De officiële opening vind plaats op 14 mei 2016. Na 40 jaar van afzondering zal A’DAM de Super Creatieve Toren openstellen en het grote publiek laten genieten van deze unieke plek in Amsterdam.
22 verdiepingen met draaiend restaurant in kroonDe toonaangevende verandering vond plaats in de kroon, met een nachtclub en een 360 graden draaiend restaurant. De toren, die wordt ontwikkeld door Lingotto, Sander Groet (mede-eigenaar Club AIR), ID&T en Massive Music, krijgt muziek, feest en creativiteit als overkoepelende thema’s. Ook kan je hier trouwen in het mooiste decor van de stad. Er zijn naast een club in de top en de kelder, kantoren voor creatieve bedrijven en voorzieningen voor de muziekbranche zoals studio’s en ruimtes voor congressen en shows. Het hotel bied ruim 120 kamers, een fitnessclub en een draaiend restaurant (360 graden per uur in het rond). Het 80 meter hoge bouwwerk (22 verdiepingen) werd oorspronkelijk ontworpen door Arthur Staal.  Claus en Kaan Architecten en OeverZaaijer hebben het ontwerp voor de transformatie van de toren gemaakt.Amsterdam Dance And Music

De toren vormt de thuisbasis van internationaal creatieve bedrijven in deze belangrijke groeisector zoals ID&T en Massive Music en bied ruimte aan Nachtlab, de bedreven incubator voor nieuw creatief talent. In A’DAM &Co op de 18e verdieping kunnen ondernemers en creatieven dag en nacht netwerken in een mooie Loft met eigen dakterras. Hieraan gekoppeld zijn flexwerkplekken aangeboden voor hen die niet van 9-5 willen werken maar 24/7 over een kantoor of meeting ruimte willen beschikken zonder vast te zitten aan één plek.

A’DAM LOOKOUT is het enige unieke publiek toegankelijke observatiedek van de stad, met een 360° uitzicht over de Amsterdams Sky line inclusief de interactieve, state-of-the-art tentoonstelling over Amsterdam.  Het Adam Brasserie  restaurant Madam word geleid door de vermaarde chef-kok David Baxter en bied culinaire heerlijkheden en  een schat aan entertainment.

De 18e verdieping is de thuisbasis van de members club A’DAM&Co. De twee verdiepingen daaronder vormen de splitlevel voor evenementen The Loft.Deze exclusieve Loft is ook voorzien van luxe slaapvertrekken.Het talentontwikkelingsprogramma A’DAM Music School, opent als springplank voor jong Amsterdams muziektalent en diegene die er niet de middelen voor hebben tevens op 14 mei 2016 haar deuren. Ambassadeurs waaronder Martin Garrix, Caro Emerald en Jamai Loman  bieden het talent de mogelijkheid zich te ontwikkelen onder begeleiding van experts.Een van de belangrijkste bouwkundige hoogstandjes van de Adam Toren is de toevoeging van het platform en een glazen cilinder met daarin het draaiend restaurant aan de kroon. Beide delen bieden een spectaculair  panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap. Onder de 'poten' van het gebouw is voorts een innovatief transparant volume. De gevel werd met glans vervangen met behoud van de originele uitstraling. Gevel en dak en delen zoals de lobby en parkeerdelen onderaan de voet werden geïsoleerd en voorzien van duurzame toepassingen zoals een warmte-koudeopslag en energiezuinige installaties.

Thrill Schommels

Een van de meest sensationele ‘attracties’ van de Adam Toren zijn de Giant Swings; schommels waarmee men over de dakrand kan schommelen; en van een kleine 100 meter diepte kan ‘genieten’. De Giant Swings gaan eerst eind juni open.   Een entreeticket voor de A’DAM Lookout gaat € 15,00 kosten (€ 7,50 voor kinderen van 4-12 jaar)  Er wordt gewerkt met timeslots. Voor de schommelervaring is (volgens een Parool artikel) wel nog een aanvullend ticket nodig.


A'DAM Lookout elevator going down, A'DAM Toren Amsterdam 10 mei 2016

The New Amsterdam Lookout Tower in 360° !!
The sensationalAmsterdam Tower, filmed with the Ricoh Theta S 360° Camera


ADAM Tower OverviewMeer info zie : www.adamtoren.nl

Brandveiligheid

DPA Cauberg-Huygen is de drijvende kracht als adviseur brandveiligheid voor de toren met twee trappenhuizen. Mocht er onverhoopt brand ontstaan zal iedereen op een verantwoorde manier veilig beneden komen. In de ontwerpfasen werd een brandveiligheidsconcept opgezet en werden uitgebreide ontruimingsberekeningen gemaakt.Alle advisering en engineering van de volledige installatietechniek werd uitgevoerd door Huygen Installatie Adviseurs.

Ontwikkelpartners

Samen met Sander Groet van Club AIR, Duncan Stutterheim van ID & T en Hans Brouwer van Massive Music ontwikkelt Lingotto de A’DAM Tower.  Bijzonder aan de samenwerking tussen de 4 ontwikkelpartners is dat zij een belangrijk deel van de toren invullen als eindgebruiker. De vier partijen vormen ook de basis voor het beleggingsfonds, waarin een beperkt aantal mede-investeerders participeert.  Lingotto investeert en blijft als eigenaar in A’DAM participeren. Lingotto is de toonaangevende doe-ontwikkelaar en penvoerder.

Mega Maritim Congres Hotel Amsterdam 2018

Congreshotel Maritim Amsterdam

Amsterdam Noord krijgt er ook een enorm congreshotel met 33 verdiepingen en een hoogte van 110 meter bij  genaamd Congreshotel Maritim Amsterdam met ongeveer 600 kamers. Het verrijst naast filmmuseum EYE aan de noordelijke IJ-oever en krijgt op de eerste 3etages een congres- en conferentiecentrum voor ongeveer 5000 bezoekers en wordt daarmee een van de grootste congreshotels van heel Europa. Na de bouw is de hoteltoren het derde hoogste gebouw van Amsterdam. Alleen de Rembrandttoren en de Mondriaantoren,bij het Amstel Station zijn hoger. Het viersterrenhotel maakt deel uit van een complex met een 100 meter hoge woontoren van dertig verdiepingen. De hypermoderne van  technische hoogstandjes voorziene gebouwen werden ontworpen door het wereldberoemde Team V Architectuur uit Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in 2018.Adam Tower Twitter NieuwsGeen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

de goedkoopsteMijndomein De voordeligste hosting

Sire

Recruitment Life Sciences & Executive Search
SIRE Life Sciences Benelux Markt Leider in Life Science Recruitment & Executive Search

I Love rembrandt

De Nachtwacht The nightwatch on lined

Do it Now

[CD Cover]

Watersport Varen Recreatie

Voor praktisch iedere boot heeft EBBM.nl een geschikte elektromotor. Of het nu gaat om een roeiboot, rubberboot, visboot, zeilboot of grachtenboot. EBBM.nl voert motoren van bekende merken zoals Minn Kota en Torqeedo, en is onderdeel van Alternergy BV, specialisten in Elektrisch varen voor grote en kleine boten.

ParkerenSchiphol.nlParkeren?

Vliegt u vanaf Schiphol en bent u opzoek naar een parkeerplaats? Op Parkerenschiphol.nl kunt u eenvoudig opzoek gaan naar een parkeerplaats op of vlakbij Schiphol.

Hoe werkt ParkerenSchiphol.nl?


Vul uw aankomst- en vertrekdatum in. Wanneer u vervolgens op de 'Zoek' button klikt krijgt u een overzicht te zien van alle parkeermogelijkheden in de gekozen tijdsperiode.

De zoekresultaten kunt u sorteren op populariteit, prijs, afstand tot Schiphol of waardering. Uw zoekopdracht kunt u verfijnen door aan te geven of u overdekt wilt parkeren, gebruik wilt maken van Valet parkeren of van Park, Sleep & Fly.

Tot slot is er een mogelijkheid om aan te geven hoeveel u maximaal wilt uitgeven.

Waarom reserveren via ons?

  • Vergelijk alle parkeren schiphol aanbieders;
  • Laagste prijsgarantie en unieke kortingscodes;
  • Reserveer direct online een parkeerplaats;
  • Mogelijkheid om te e-mailen of bellen;
  • Lees reviews van andere mensen die via parkerenschiphol.nl gereserveerd hebben;
  • Mogelijkheid voor het plaatsen van een eigen review bij terugkomst;
  • De zekerheid van veilig en betrouwbaar parkeren.

Aan de hand van reviews ziet u namelijk direct welke parkeeraanbieders veilig en betrouwbaar parkeren aanbieden en u kunt zien of een parkeeraanbieder camerabeveiliging of heeft.

Bij veel negatieve reviews verwijderen wij een parkeeraanbieder om de kwaliteit van onze aanbieders te waarborgen.

amsterdam flowers

amsterdam flowers

Ruigoord


Ruigoord telt meer dan vijftien ateliers, twee grote publieksruimten (de Kerk en de Grote Schuur), expositieruimten (Pastorie, Atelier Grazyna), een cantina en een groots groen buitengebied.
Iedere zaterdagavond, zondagmiddag en soms vrijdagavond is er cultureel aanbod dat bestaat uit jazzconcerten, optredens van singer/songwriters, Het Woord in Ruigoord (literatuur en poetry), dancenite's, theater- en kindervoorstellingen en al wat niet meer. Hoewel we natuurlijk altijd proberen de rafelranden te zoeken, komt naast de avant-garde en underground ook de gevestigde kunst aan bod. In de zomer zijn er diverse festivals en evenementen.
Het festivalseizoen is weer aanstaande, maar ook nu valt er genoeg te doen! We zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers die met ons aan Ruigoord willen bouwen en ons cultureel aanbod ondersteunen.


In de kunsten manifesteert zich een tendens tot werken op locatie. Ruigoord heeft daarvoor een ruime keuze aan binnen- en buitenruimten. Er is parkeerruimte en openbaar vervoer. Dankzij de afgelegen ligging zijn er unieke mogelijkheden voor culturele experimenten en evenementen die in een woonomgeving vaak moeilijk zijn te realiseren. Ruigoord produceert zelf veelsoortige kunstzinnige bezigheden, maar staat open voor initiatieven van anderen die passen in de doelstelling: grensverleggend, lowbudget, laagdrempelig, educatief; ontmoetingspunt van avant-gardistische en gevestigde kunst; zo groot mogelijke participatie van publiek; aanbod voor alle leeftijdscategorieën. RECREATIEVE MOGELIJKHEDEN De groene oase geeft mogelijkheden voor fietsen, wandelen, zwemmen, zonnen, vliegeren: gezinsrecreatie naast culturele activiteiten. KINDERACTIVITEITEN Daarom zijn er in het weekeinde en bij festivals vaak kinderknutselmiddagen en vertelbijeenkomsten, onder meer geïnspireerd door het in Ruigoord gevestigde Why Not? kindercircus, dat met een gevarieerde groep artiesten optredens vóór en mèt kinderen verzorgt in Ruigoord, in Amsterdam, in eigen land en daarbuiten.

Ruigoord is een plek waar ruimte is voor verlangens, dromen en ambities van mensen. Op diverse fronten is er ruimte voor de inbreng van vrijwilligers en stagiaires.

Om je aan te melden als vrijwilliger tijdens feesten en festivals, kun je je tot ons wenden via dit online invulformulier:

vrijwilligers inschrijfformulier


G ads

...

Adam Drone Foto

Adam Drone Foto